Geheugencafé: “Samen lachen, ook bij dementie”: een lezing door Corrie Aarts


Op woensdag 20 maart 2019 vindt het Geheugencafé Vught plaats in Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught.
Aanvang 19.30 u. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 u.

“Samen lachen, ook bij dementie”: een lezing door Corrie Aarts

In de relatie tussen mantelzorger en iemand met dementie kan humor een belangrijke rol spelen. Humor relativeert en versterkt de betrokkenheid. ‘Het gaat er vooral om dat je samen kunt lachen’ zegt Corrie Aarts, projectmanager dementie bij ouderenorganisatie De Wever in Brabant. ‘Terwijl humor een goede manier kan zijn om met de situatie om te gaan. Ook mensen met dementie vinden humor belangrijk, ook al verandert die soms.’ Samen met Tilburg University en Fontys Hogeschool zette de ouderenorganisatie een project op over humor en dementie. ‘Het gaat al zo vaak over beperkingen’, zegt Aarts. ‘Wij zeiden: waarom moet het altijd zo zwaarmoedig?’

Corrie Aarts geeft lezingen over het onderwerp en vrijwilligers-workshops. Nu ook dus een lezing bij het Geheugencafé Vught. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Seniorenbus – mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 15 maart vóór 12.00 uur bij de Seniorenbus. Tel: 073-711 3191 of E-mail: seniorenbusvught@gmail.com – abonnees van de Seniorenbus betalen met één bonnetje per rit (dus twee voor heen én terug) – niet-abonnees en/of begeleiders van de abonnee betalen € 1,00 per rit (dus € 2,00 voor heen én terug) in de bus af te rekenen met gepast geld.

Om alvast te noteren

De volgende bijeenkomsten van het Geheugencafé Vught worden gehouden op:

Woensdag 17 april 2019 in Huize Elisabeth: ” Eet Smakelijk” door Lisette Bossert

Woensdag 15 mei 2019 in DePetrus: “Dementie en Muziek” door Evelien Messcher

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 u. (inloop met koffie/thee v.a. 19.00 u.)