Nieuwsbrief juni 2018


Voorwoord

Juni, de maand waarin de zomer echt van start gaat althans, kan het nog beter worden dan de maand Mei? Hopelijk is niet al het mooie weer op en heeft de zomer ook voor onze schooljeugd nog iets in petto voor hun vakantie. 

 

De zomer is van oudsher ook “komkommertijd”. Dat is ook bij onze KBO te merken bij diverse activiteiten, maar ook al is de opkomst in deze maanden minder, alles gaat gewoon door voor de mensen die er graag gebruik van willen maken, zij zijn van harte welkom. 

Jammer dat door ziekte van hun dirigente, het koor “herfstklanken”, in overleg met alle betrokkenen de beslissing heeft moeten nemen om te stoppen. Uiteraard op de 1e plaats heel jammer voor de dirigente die een groot aantal jaren leiding heeft gegeven aan het koor maar, ook voor al diegene die zich  altijd hebben ingezet voor het welzijn van dit koor en zeker ook heel jammer voor de koorleden die toch hun gezellige bijeenkomsten moeten gaan missen. Voor diegene die daar eventueel interesse in zouden hebben, zij zijn van harte welkom bij het andere KBO-koor “ons eigen wijs”. 

 

Zoals jullie allemaal ongetwijfeld weten, het leven gaat gewoon door en dat betekent dat we ook weer leuke dingen in het verschiet hebben, verschillende leuke dagtrips en in juli de KBO weekreis. Ik hoop dat iemand de pen ter hand wil nemen en daar een leuk verslag over wil schrijven. 

 

Line Dance, wat we graag als nieuwe activiteit hadden willen introduceren, kan helaas geen doorgang vinden omdat er niet voldoende deelname is. Jammer voor de adspirant deelnemers maar, we houden de vinger aan de pols voor de toekomst. 

 

Voor ik dit voorwoord afsluit wil ik nog even een paar van onze leden, waarvan ik weet dat ze ernstig ziek zijn, namens het hele bestuur veel sterkte toewensen in deze voor hen zo moeilijke periode. 

 

Verder wens ik iedereen toch een mooie zomer, geniet van de leuke dingen en van het mooie weer. 

 

Carla Jonkers, 

voorzitter 

 

Lief en Leed

Vanaf deze plaats feliciteren wij alle leden die de komende periode hun verjaardag vieren.

Bijzondere felicitaties gaan uit naar onze kroonjarigen:

75 jaar
5 juni Mw. A. van Asten
22 juni Mw. M. Stassen 

80 jaar
2 juni Mw. Kopmels
21 juliMw. M. Spooren 

85 jaar
18 juniHr. P. Lommen
25 juli  Mw. M. Buteijn 

Verder willen wij alle leden die te kampen hebben met ziekte, in welke vorm dan ook, heel veel sterkte toewensen en indien mogelijk een spoedig herstel. Ook degenen die vanwege ziekte niet meer in hun eigen woning kunnen verblijven, wensen wij de kracht om gelukkig te worden in hun nieuwe woonomgeving.

 

Overleden

Mevrouw W. Thissen
Mijnheer J. Nefkens 

De nabestaanden van onze overleden leden of leden die een geliefde hebben moeten afstaan wensen wij heel veel sterkte bij het verwerken van hun verdriet.

 

Agenda KBO Afdeling Vught

Vaste Activiteiten:

maandag Meer Bewegen Voor Ouderen Ons Home 09:30 uur
Klaverjassen, Rikken, Jokeren Ons Home 13:30 uur
Koersbal Huize Theresia 14:00 uur
Woensdag Koor “Ons Eigen Wijs” Ons Home 19:30 uur
Donderdag Bridge Ons Home 13:30 uur

 

Variabele Activiteiten maand juni

Di 12-06 Dagreis 2e Kamer Station Vught 10:00 uur
Di 12-06 Handwerken Ons Home 13:30 uur
Wo 13-06 Prijskaarten Ons Home 13:30 uur
Za 16-06 Bloemschikken Ons Home 10:00 uur
Di 19-06 Fietstocht Ons Home 11:00 uur
Wo 20-06 Bingo Ons Home 13:30 uur
Di 26-06 Scootmobiel Ons Home 11:00 uur
Di 26-06 Handwerken Ons Home 13:30 uur
Wo 27-06 Prijskaarten Ons Home 13:30 uur

 

Variabele Activiteiten maand juli

Di 03-07 Fietsen Ons Home 11:00 uur
Wo 04-07 Bingo Ons Home 13:30 uur
Ma 09-07 t/m Vr 13-07 KBO WEEKREIS – Ons Home gesloten
Ma 16-07 GEEN GYM
Di 17-07 Rollatorwandelen Vertrek Boswijk 10:15 uur
Di 17-07 Scootmobiel Ons Home 11:00 uur
Di 17-07 Handwerken Ons Home 13:30 uur
Wo 18-07 Bingo Ons Home 13:30 uur
Za 21-07 Bloemschikken Ons Home 10:00 uur
Ma 23-07 GEEN GYM
Di 24-07 Rollatorwandelen Vetrek Huize Theresia 10:15 uur
Di 24-07 Fietsen Ons Home 11:00 uur
Wo 25-07 Prijskaarten Ons Home 13:30 uur
Ma 30-07 GEEN GYM
Di 31-07 Scootmobiel Ons Home 11:00 uur
Di 31-07 Handwerken Ons Home 13:30 uur

Variabele Activiteiten maand Augustus 

Wo 01-08 Bingo Ons Home 13:30 uur
Ma 06-08 GEEN GYM
Di 07-08 Fietsen Ons Home 11:00 uur
Wo 08-08 Prijskaarten Ons Home 13:30 uur

Zoekplaatje: Hoe goed kent u Vught?

 

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u gevraagd of u nevenstaande foto herkende.

Een muurplaat, passend in de tijd van 4 mei:

 

De vraag was: Weet u waar u deze muurplaat kunt vinden?

 

 

Veel mensen hadden het goed. Niet verwonderlijk misschien. Veel mensen van onze generatie hebben deze inktzwarte periode nog meegemaakt. 
Het goede antwoord is natuurlijk in de gevel van het Station Vught. 

De cadeaubon is gewonnen door: Ine Mols 

Een nieuwe foto:

De vraag is: Wat stelt het voor en waar kunt u het vinden?

Stuur uw oplossing per email naar kbo.vught@gmail.com of vul het antwoordstrookje in op de laatste bladzijde van deze nieuwsbrief en stop deze vóór 23 mei in de brievenbus van

“Ons Home” aan de Esschestraat 18a in Vught.

 

Onder de goede inzenders wordt wederom een cadeaubon verloot.

 

Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten.

 

Themabijeenkomsten over dementie en alles wat daarbij komt kijken: van interactieve lezingen met voorbeelden uit de praktijk tot informatie over de praktische regelzaken.

 

De reeks van negen bijeenkomsten ‘Dementie. Om nooit te vergeten.’ wordt georganiseerd door Stichting Vughterstede en is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp dementie, zoals mantelzorgers van mensen met dementie, hun naasten, mensen die in hun omgeving of (vrijwilligers)werk te maken hebben met dementie, studenten en professionals.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag naar een bijeenkomst komen? Dan kunt u gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig. Een kopje koffie staat voor u klaar.

Locatie: restaurant ’t Engeltje in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat 2 te Vught. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur.

 

Bijeenkomst 6
Mantelzorg in balans, workshop
Datum: woensdag 27-06-2018 Spreker: Esther Tetteroo, casemanager

Wel goed voor jezelf zorgen hè! Herkent u dat? Dat mensen dat tegen u zeggen uit zorg of als waarschuwing? Maar hoe doe je dat? Wat doe je dan? Met die vragen gaan we aan de slag tijdens een twee uur durende workshop. Dit is geen lezing. We verwachten dat u meedoet en meedenkt. We leren van elkaars ervaringen, tips en succesverhalen. Deze workshop wordt geleid door Esther Tetteroo, specialist dementie en ouderenzorg.

 

Overige bijeenkomsten:

Bijeenkomst 7
Levenstestament voor iedereen
Datum: woensdag 19-09-2018
Spreker: OWK notarissen

Bijeenkomst 8
De juiste zorg op het juiste moment
Datum: woensdag 17-10-2018
Spreker: Mw. Marie-José Brouwer, palliatief verpleegkundige

Bijeenkomst 9
Ik kan niet meer thuis blijven wonen, wat nu?
Datum: woensdag 21-11-2018
Spreker: Mw. Lotte Sangen, Vughterstede

 

Mededeling van het bestuur.

Veel KBO leden melden zich voor een of andere activiteit aan, maar melden zich dan ook weer af, om welke reden dan ook.

Voor activiteiten die gratis zijn of pas achteraf betaald hoeven te worden is dit meestal niet zo erg, maar er zijn ook activiteiten die de KBO vooraf moet betalen. Te denken valt hierbij aan de Dag- en Weekreis, maar ook uitstapjes zoals het bezoek aan de 2e kamer of het bloemencorso in Zundert vallen hier onder.

Als een reis of activiteit geboekt en betaald is, dan is bij afmelding restitutie van de eigen bijdrage meestal niet mogelijk.

Het lijkt een beetje op een geboekte vakantiereis, die je later annuleert; het risico ligt bij de reiziger. De annuleringsverzekering biedt dan uitkomst.

 

Info over het Bloemencorso in Zundert

“Voor het bloemencorso in Zundert hebben vele leden van onze KBO afdelingen ingeschreven. We gaan met 2 volle bussen en 100 leden naar Zundert. Inmiddels staan er ook al enkele leden op de reservelijst.  Bij de organisatie van het corso zijn 100 plaatsen gereserveerd.

De kosten per deelnemer voor vervoer, entreekaart en tribunekaart bedragen € 30,00.

Per 1 juli moet dit op de rekening van de KBO Vught gestort zijn, zodat wij dit bedrag als geheel kunnen overmaken naar de KBO afdeling van St. Michielsgestel.

Na 1 juli vindt er dan ook geen restitutie van het betaalde bedrag meer plaats, u kunt hooguit zelf proberen of iemand uw plaats wil innemen en de kaarten van u wil overnemen.

Met het touringcarbedrijf word een routeschema opgesteld over de opstapplaatsen en het tijdstip van vertrek. We gaan uit van 10.30 uur, maar daarover komt meer info in de nieuwsbrief van augustus. Word vervolgd.

Het rekeningnummer van de KBO Vught is: NL24 RABO 0155 4028 38 t.n.v. KBO Afdeling Vught onder vermelding van Bloemencorso.

 

DUS:

Willen alle leden die zich voor het bloemencorso hebben opgegeven, het bedrag van € 30,- op bovenstaand rekeningnummer storten vóór 1 juli.

Mocht u niet zeker meer weten óf u zich hebt opgegeven, dan kunt u bellen naar Joke Lexmond, mobiel; 06-49038173. Dan kijkt zij dit even na.

 

KBO seniorenkoor  “HERFSTKLANKEN”.

Op 2 Mei, heeft onze dirigente te kennen gegeven om medische redenen te stoppen bij ons koor. Ruim 23 jaar heeft zij de leiding in handen gehad.

Wij, als koor bleven met allerlei vragen zitten zoals, wat nu? Na een periode van zoeken naar mogelijkheden hebben wij, tijdens een emotionele bijeenkomst op vrijdag 25 Mei besloten te stoppen als koor.

Ook ik (Walter) heb ruim 15 jaar de kar getrokken van de “Herfstklanken”, maar ook voor mij wordt het teveel.
Met een afscheidsbijeenkomst in het vooruitzicht, waarbij ook onze dirigente Ans wordt uitgenodigd, komt er een eind aan ruim 36 jaar “Herfstklanken”.

De K.B.O. danken we voor het beschikbaar stellen en het gebruik mogen maken van alle faciliteiten in “Ons Home”.
Alle koorleden,  bedankt voor het vertrouwen en de fijne sfeer bij onze “Herfstklanken”.

Namens de werkgroep;

Walter Zweerts