Kennis met Koffie 2017


 presenteert: Vergeten is menselijk. Dementie ook!

 

Bijeenkomst 3.

Dag Ma!

Datum:     dinsdag 28-03-2017   19.00- 21.00 uur   Huize Elisabeth

Spreker:  mw. Ankie van Hezewijk, auteur

 

Ankie van Hezewijk beschrijft in haar boek hoe zij, als dochter, de laatste jaren van het leven van haar dementerende moeder heeft ervaren.
Ankie’s moeder, Joop van Hezewijk – Temeer, woonde op de psychogeriatrische afdeling in Nieuwehagen in Den Bosch. Zij leed de laatste drie jaar van haar leven aan een vorm van dementie, waardoor zij niet meer in staat was contact te maken met haar omgeving. De gesproken taal en ook de mogelijkheid om op een andere manier te communiceren vielen weg. Alsof ze opgesloten zat in zichzelf. Inmiddels is mijn moeder op 88 jarige leeftijd overleden. Dit boekje gaat over hoe ik de laatste jaren van mijn moeder ervaren heb. Het gaat over lijden, onmacht, schuldgevoel, verdriet en over gemis. Maar ook over liefde en respect, aldus de 50 jarige Bossche schrijfster.

 

Themabijeenkomsten over dementie en alles wat daarbij komt kijken: van interactieve lezingen met voorbeelden uit de praktijk tot informatie over de praktische regelzaken. De reeks ‘Dementie ’ wordt georganiseerd door Mantelzorgplaza en is geschikt voor mantelzorgers van mensen met dementie, naasten en iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Bent u geïnteresseerd en zou u graag naar een bijeenkomst komen? Dan kunt u gewoon binnen lopen, aanmelden is niet nodig. Er staat een kopje koffie voor u klaar. Locatie: restaurant ’t Engeltje in Huize Elisabeth, St. Elisabethstraat  2 te Vught. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur.  Bekijk Het Klaverblad of neem een kijkje op www.mantelzorgplaza.nl voor eventuele wijzigingen in het programma.

Mantelzorgplaza  Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught T: (073)  658 11 99  E: mantelzorgplaza@vughterstede.nl  I: www.mantelzorgplaza.nl   Bereikbaar:  van dinsdag  tot en met donderdag van 14.00 tot 17.00 uur