Van Beuningenpenning voor Anne Pepers

Voor Anne Pepers was het vandaag, 17 jan. 2017 een spannende dag. Voor de allerlaatste keer zat ze de Algemene Ledenvergadering voor van de KBO Vught. Hoe zet je zo’n actieve vrouw als Anne in het zonnetje was de vraag voor ons als bestuur. Van verschillende leden kregen we het verzoek om een onderscheiding voor Anne als afscheidscadeau van “haar” KBO Vught te “regelen”, iets waar we zelf ook al mee bezig waren. Het was niet eenvoudig alles geheim te houden, ook voor Hans.  Wethouder Saskia Heijboer kwam even afscheid nemen van Anne en Hans als de gezichten van de KBO Vught, zo werd na de bestuursvergadering medegedeeld. Blijf vooral even hier mensen. Nog steeds hadden Anne en Hans niet het flauwste idee wat er ging gebeuren.

Ze vonden het vooral erg leuk, dat de wethouder persoonlijk afscheid kwam nemen. We konden ook haar familie niet inlichten, want dan zou ze het zo door hebben. Moeilijke afweging is dat, maar het ging niet anders. De verrassing moest compleet zijn, helemaal overrompelen. Het is de Van Beuningenpenning geworden, een onderscheiding die niet zomaar wordt gegeven en die Saskia kwam uitreiken.

Daar moet je wel wat voor gedaan c.q. betekent hebben voor de Vughtse gemeenschap. Anne voldoet daar ruimschoots aan. Als voorzitter van de KBO Vught heeft ze veel dingen in gang gezet en veel activiteiten voor de leden opgestart. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij het wel en wee van Vught en de leden staat buiten kijf.  Geen enkele discussie daarover.  We zijn haar daar heel erg dankbaar voor en uit naam van alle leden hebben we gemeend, om een Gemeentelijke Onderscheiding voor haar vele verdiensten te moeten aanvragen. Gelukkig is onze aanvraag gehonoreerd en Anne was hier heel erg blij mee. Totaal verrast ook, dat is het leuke ervan. Wij hopen als bestuur, dat ze nog vele jaren in goede gezondheid de rust en de tijd mag hebben om te genieten van wat het leven nog te bieden heeft.

Samen met haar steun en toeverlaat Hans, die ook van zijn kant, heel veel voor de KBO Vught heeft gedaan. Ook hem zijn wij heel veel dank verschuldigd voor het vele werk dat hij heeft verzet, samen met Anne.